content.php - BEGIN

Inredning till kontoret i Malaysia

När man ritar en byggnad i ett annat land, långt borta, med en annan kultur och andra sätt att se på saker känns det väldigt bra när något är som man är van vid. Att få välja möbler till kontoret och de andra utrymmena på IKEA:s malaysiska hemsida har känts tryggt och framförallt enkelt i jämförelse med mycket annat. Den hemsidan är nästan identisk med den svenska och de flesta av möblerna har jag sett i verkligheten. Jag har valt det mesta av inredningen från IKEA:s Office-kollektion och Stockholm-kollektionen. Dels för att designen är genuin och tilltalande, men också för att dessa två kollektioner är av bättre kvalitet, vilket behövs om det ska hålla länge.

Inredning kontor

Inredning till kontoren och entrén.

Inredning konferensrum

I konferensrummet blir det en hint om de svenska färgerna i de gula och blå stolarna.

Inredning dekoration

Dekoration för de olika rummen. Den blommiga fruktkorgen, i rostfritt stål, tycker jag passar särskilt bra då Hammar arbetar framför allt med stål.

Inredning verkstad

I de utrymmen som hör till verkstaden, personalrummet, väntrummet för förarna och omklädningsrummet, krävs att möblerna inte är för känsliga.

content.php - END
content.php - BEGIN

Fototapeter till kontoret i Malaysia

Idag har jag äntligen beställt fototapeter till kontoret i Malaysia. Min tanke har varit att välja typiska svenska motiv, men viss anknytning till verksamheten och området där huvudkontoret i Sverige ligger. En bild från varje årstid, visar Sveriges varierade utseende och är exotiskt i ett land där det mest varierar mellan sol och mulet med regn och åskväder. Tapeterna är beställda från Scandiwall.

Fototapet - sommar

Sommar: Verkstadspersonalens rastrum får en hela nio meter bred bild!

Fototapet - vinter

Vinter: Denna bild är för den stora kontorsdelen på väggen man ser från entrén.

Fototapet - höst

Höst: I anslutning till verkstaden finns ett väntrum för chaufförerna som får sina fordon servade, där hamnar denna bild över Göteborgs hamn.

Fototapet - vår ny

Vår: På chefens kontor får denna ganska smala fototapet plats.

 

content.php - END
content.php - BEGIN

Snickeri- och designutbildning på HDK Steneby

Kollage - Steneby, låda

Efter mina första tre år på Chalmers, läste jag ett år på HDK Steneby, i Dalsland, som är en del av Göteborgs universitet. Då jag både ville lära mig snickra och designa möbler och jag var mer oerfaren på snickerifronten än på designfronten, utformades ett specialår åt mig där jag var med i de olika klassernas projekt; ettan, tvåan, trean och master. Stenebyskolan var mycket tillmötesgående och flexibel inför mina önskemål. Första riktiga snickeriprojektet bestod i att handsinka en låda. Efter mycket koncentration, pill och några kasserade trästycken, blev det en låda. Är faktiskt mycket stolt över den!

 

content.php - END