content.php - BEGIN

Svensk gatsten till Malaysia

Gatsten

Utanför Malaysia-fabrikens entré önskar Hammar, ha svensk gatsten. Det visade sig vara ett större bekymmer än väntat. Jag beställde ett ton gatsten från ett väldigt trevligt företag som heter Stengrossen. Stenen skall skickas med en container, tillsammans med annat material som Hammar skickar ned till Malaysia, så den biten är löst. Dock har det visat sig att det är besvärligare att få ta in denna leverans i landet än man någonsin kunnat tro! Idag har jag pratat med Jordbruksverket angående sundhetscertifikat, certificate of origin och växtkontroll. Detta är för mig ett totalt nytt område och det är en av sakerna som gör det så roligt att vara arkitekt. Man kommer i kontakt med många olika spännande områden man inte har någon koll på tidigare! Nu blir det intressant att se om vi lyckas få in gatstenarna i Malaysia…

content.php - END
content.php - BEGIN

Snickeri- och designutbildning på HDK Steneby

Kollage - Steneby, låda

Efter mina första tre år på Chalmers, läste jag ett år på HDK Steneby, i Dalsland, som är en del av Göteborgs universitet. Då jag både ville lära mig snickra och designa möbler och jag var mer oerfaren på snickerifronten än på designfronten, utformades ett specialår åt mig där jag var med i de olika klassernas projekt; ettan, tvåan, trean och master. Stenebyskolan var mycket tillmötesgående och flexibel inför mina önskemål. Första riktiga snickeriprojektet bestod i att handsinka en låda. Efter mycket koncentration, pill och några kasserade trästycken, blev det en låda. Är faktiskt mycket stolt över den!

 

content.php - END
content.php - BEGIN

En ny förskola i Lerum

När jag gjorde mitt examensarbete som avslutning på min arkitektutbildning, handlade det om förskolor. Jag ägnade mycket tid åt att sätta mig in i förskolans värld; intervjuade pedagoger, åkte på studiebesök, deltog i en konferens och läste på. Jag avslutade arbetet med att rita ett grundläggande förslag på hur en förskola på en tomt i Stenkullen, Lerums kommun, skulle kunna utformas för att passa en modern pedagogik.

Nedan följer några sidor ur examensrapporten. Är Du intresserad av att få tillgång till hela rapporten kontakta mig på hedvig@silverark.se. Du får också gärna höra av Dig om Du är arkitekt med ett förskoleuppdrag eller har andra frågor angående mitt examensarbete.

 

Kollage 1 - H ex.arb.

Kollage 2 - H ex.arb.

Kollage 3 - H ex.arb.

Kollage 4 - H ex.arb.

Kollage 5 - H ex.arb.

Kollage 6 - H ex.arb.

content.php - END
content.php - BEGIN

Att timra

Kollage - Att timra

Under min utbildning arbetade jag en sommar, som hantlangare på ett bygge. Villan som byggdes om och till var timrad och även tillbyggnaden timrades. Det var oerhört spännande och lärorikt och jag är väldigt fascinerad av timrade hus. I det här fallet gjordes timret i ordning och byggdes ihop i en stor hall uppe i Dalarna. Sedan märktes det upp, packades ihop och skickades iväg, så att vi på plats kunde ”pussla ihop det stora pusslet” och täta det med lin.

En positiv sak med timmerhus är just att de faktiskt, relativt lätt, går att flytta. Det är en bra sak om man ser det ur ett hållbarhetsperspektiv!

content.php - END
content.php - BEGIN
content.php - END
content.php - BEGIN

Kurs i Revit Architecture

img_introduction_thumb6

Jag går under hösten en distanskurs i BIM-baserade programmet Revit Architecture, vid Högskolan i Dalarna. Tanken är att jag ska lära mig programmet bättre och att vi så småningom ska köpa in en licens till Silverark. Med Revit Architectrue kommer Silverark bland annat kunna erbjuda bättre visualiseringstjänster, smidigare ritningshantering för till exempel bygglov och mer detaljerad planering. Med hjälp av programmet blir arkitektarbetet också effektivare och därmed också, i längden, billigare för kunden.

content.php - END
content.php - BEGIN

Lerums kommun

Presentation 2012-01-09 Hedvig Olsson - UTSKRIFT CHALMERS-1

Igår var jag på Lerums kommun och träffade Johan Nyström. Jag var där för att visa upp och lämna över mitt examensarbete En ny förskola i Lerum/A new preschool in Lerum, som jag gjorde i visst samarbete med Lerums kommun. Detta borde blivit av för länge sedan, men det har varit svårt att hitta en dag som passat. Vi hade ett bra möte och Johan verkade nöjd…

content.php - END
content.php - BEGIN

Möte med Sten Jonson

IMG_20121211_191313

Under min studietid hade jag förmånen att under flera perioder göra praktik på Contecton Architects and Planners AB, under ledning av Sten Jonson. Denna tid var för mig oerhört viktig och oumbärlig för att få förståelse för yrket som arkitekt. Sedan lång tid tillbaka har jag tänk söka upp Sten för att överlämna ett exemplar av mitt examensarbete; En ny förskola i Lerum/A new preschool in Lerum. Igår blev detta äntligen av!

Contecton har numera gått ihop med Pyramiden Arkitekter AB och det var på Pyramidens kontor vi stämt möte. Jag hade med mig fika, bland annat i form av Silverark-pepparkakor…

Det var väldigt roligt att träffa Sten och Ingegerd, som jag varit kollega med under tiden på Contekton.

Tack ska Ni ha för alla uppmuntrande ord!

content.php - END