content.php - BEGIN

Nya ritningar och ny glasveranda

Magneskölds Sjövik NY

Jag fick en förfrågan att rita ett bygglov till en glasveranda. Eftersom originalritningarna endast fanns i pappersformat, ritade jag också rent ritningarna i cad-programmet Revit. Några mindre förändringar rättades till, så att ritningarna stämmer med verkligheten.

Behöver Du uppdaterade ritningar eller upprätta nya ritningar till Ditt hus? Hör av Dig till oss på Silverark, så hjälper vi Dig.

content.php - END
content.php - BEGIN

Spännande projekt

DSC_0910_1

Vissa projekt jag arbetar med kan jag inte skriva något om här på hemsidan. Det händer att folk vill hålla sina husplaner för sig själva, innan de själva landat i vad det vill och kommer göra. Just nu håller jag på att arbeta med en eventuell tillbyggnad av ett spännande hus. Om bygget blir av kommer jag kunna visa bilder från det här projektet senare.

content.php - END
content.php - BEGIN

Processen som leder rätt

För ett drygt år sedan började jag hjälpa en familj som köpt sig en tomt på vackra Orust. Processen har gått sakta men säkert framåt och familjen har tagit sig god tid att fundera på hur de vill bo, vad de vill prioritera i livet och vad de vill lägga tid och pengar på. Under tiden processen gått framåt har familjen bott i ett mycket litet gårdshus hos goda vänner, nära sin tomt. Idéerna har hela tiden formats om och familjen har gått från klarhet till klarhet, under tiden vi pratat och jag presenterat ritningar och förslag.

Häromdagen pratade jag med kvinnan i familjen och hon meddelade att de nu kommit fram till att de vill bygga ett mycket litet hus, eftersom de klarar sig bra som de bor nu. På så sätt kan de leva ett enkelt och obekymrat liv, utan oro för höga banklån och praktiska göromål. Eftersom huset de nu vill bygga är så enkelt och avskalat har de hittat andra alternativ, på redan färdigritade hus.

Visst känns det tråkigt för mig att inte få se några av ritningarna förverkligade, men framförallt är jag så glad, att de kommit fram till vad de vill i sina liv! Genom att gå igenom processen med sitt framtida boende noggrant och metodiskt, kommer man lättare fram till vad man verkligen vill. Genom att jag lyssnat och väglett denna familj, utifrån mitt perspektiv som arkitekt, har de fått landa i det som är rätt för just dem. En process väl värd att gå igenom, innan man tar för många hastiga beslut.

Kollage - Stenerås 59

Perspektiv, plan – Fasader – Solstudie – Tidig fasadskiss – Skiss, situationsplan

content.php - END
content.php - BEGIN

Det blir inte alltid ett hus…

DSC_0811

För att ta hjälp av en arkitekt behöver inte alltid målet vara att det ska bli ett hus. En arkitekt kan hjälpa Dig med att reda ut tankarna på ett hus, en tillbyggnad, en tomt, inredning, en friggebod, en altan och mycket mer! Har Du frågor, tankar och funderingar är Du alltid välkommen att höra av Dig till oss på Silverark Arkitekter. Kan vi inte hjälpa Dig kan vi ofta ge en hänvisning om vem Du kan vända Dig till. Vi kan också hjälpa innan Du väljer att köpa en fastighet, hur ett intressant hus skulle kunna gå att bygga ut, var på en tomt det skulle passa att lägga ett hus, och så vidare.

Bara för att man kontaktar en arkitekt behöver det inte betyda att det resulterar i ett hus och visst kostar det en slant att anlita en arkitekt. Detta är dock ofta väl investerade pengar och klokt att göra tidigt, innan för många beslut är tagna, och ibland innan Du ens äger Din fastighet!

content.php - END
content.php - BEGIN

Attefallshus

Style: "Portrait B&W - low key"

Sedan 2:e juli i år gäller nya regler för komplementhus på fastigheter. Regeringen beslutade att det så kallade Attefallshuset (uppkallat efter Stefan Attefall) ska få byggas utan bygglov. Huset får uppta maximalt 25 kvm. och vara maximalt fyra meter högt. Planerar man att lägga huset närmare än fyra och en halv meter från tomtgräns krävs att berörda grannar tillfrågas.

Även om inte bygglov krävs för ett attefallshus behöver kommunen få in en bygganmälan, innehållande bland annat ritningar över det tilltänkta huset.

Läs mer här!

Behöver Du hjälp med ritningar till Ditt attefallshus? Välkommen att höra av Dig till oss på Silverark, så hjälper vi Dig!

Bild: Pressen

content.php - END
content.php - BEGIN
content.php - END
content.php - BEGIN

Nytt projekt på Orust

IMG_1103

Igår var jag, tillsammans med kunder och tittade på deras nyinköpta tomt på Orust. Förutom att det var roligt att se deras tomt, som ligger med utsikt över havet, och höra om visionerna om deras nya hem var det också en härlig upplevelse att se Orust. Dessutom blev jag bjuden på god mat hos familjens blivande grannar. Tack så mycket för en fin dag!

IMG_1157

Vackert på Orust!

content.php - END
content.php - BEGIN

Kurs i Revit Architecture

img_introduction_thumb6

Jag går under hösten en distanskurs i BIM-baserade programmet Revit Architecture, vid Högskolan i Dalarna. Tanken är att jag ska lära mig programmet bättre och att vi så småningom ska köpa in en licens till Silverark. Med Revit Architectrue kommer Silverark bland annat kunna erbjuda bättre visualiseringstjänster, smidigare ritningshantering för till exempel bygglov och mer detaljerad planering. Med hjälp av programmet blir arkitektarbetet också effektivare och därmed också, i längden, billigare för kunden.

content.php - END
content.php - BEGIN

Fler bygglov

D:SILVERARKPROJEKT13-0011 Magneskölds,  Aggetorp 10_8, renri

Så här på försommaren är det många som vill ha hjälp med bygglov. Idag gör jag sista finslipningen på ett bygglov till en takkupa. Behöver Du hjälp med ett bygglov är det bara att höra av sig. Vi ritar bygglov för allt från altaner och tillbyggnader till villor och fabriker.

content.php - END
content.php - BEGIN
content.php - END