content-single.php - BEGIN

Processen som leder rätt

För ett drygt år sedan började jag hjälpa en familj som köpt sig en tomt på vackra Orust. Processen har gått sakta men säkert framåt och familjen har tagit sig god tid att fundera på hur de vill bo, vad de vill prioritera i livet och vad de vill lägga tid och pengar på. Under tiden processen gått framåt har familjen bott i ett mycket litet gårdshus hos goda vänner, nära sin tomt. Idéerna har hela tiden formats om och familjen har gått från klarhet till klarhet, under tiden vi pratat och jag presenterat ritningar och förslag.

Häromdagen pratade jag med kvinnan i familjen och hon meddelade att de nu kommit fram till att de vill bygga ett mycket litet hus, eftersom de klarar sig bra som de bor nu. På så sätt kan de leva ett enkelt och obekymrat liv, utan oro för höga banklån och praktiska göromål. Eftersom huset de nu vill bygga är så enkelt och avskalat har de hittat andra alternativ, på redan färdigritade hus.

Visst känns det tråkigt för mig att inte få se några av ritningarna förverkligade, men framförallt är jag så glad, att de kommit fram till vad de vill i sina liv! Genom att gå igenom processen med sitt framtida boende noggrant och metodiskt, kommer man lättare fram till vad man verkligen vill. Genom att jag lyssnat och väglett denna familj, utifrån mitt perspektiv som arkitekt, har de fått landa i det som är rätt för just dem. En process väl värd att gå igenom, innan man tar för många hastiga beslut.

Kollage - Stenerås 59

Perspektiv, plan – Fasader – Solstudie – Tidig fasadskiss – Skiss, situationsplan

content-single.php - END