content-single.php - BEGIN

Andra Malaysiaresan

Jag är just hemkommen ifrån Kuala Lumpur, Malaysia.

Kollage 1 - My-resa 2

Denna gången bodde vi på hotellet Berjaya Times Square. Jag bodde på 41:a (!) våningen i den ena av två skyskrapor. Emellan skyskraporna finns ett enormt köpcenter, som även innehåller nöjespark med bland annat bergochdalbana – inomhus! Utsikten från poolterassen var fin, där ifrån såg jag både KL tower och Petrona towers. Tyvärr hann jag inte med något dopp i poolen…

Fin glaskonst i hotellets entré!

På LEP, det malaysiska arkitektkontoret, diskuterade vi material, upphandling, detaljer, ändringar av ritningar och mycket mer. Vi hade även flera möten med olika underkonsulter och reste runt för att titta på golvmaterial, WC-inredning, dörrar och fönster.

Vår värd, Chris, som är VD på Hammar Malaysia, tog med oss till restauranger med utsökt mat.

Kollage 2 - My-resa 2

Hastigt tog jag denna bild när jag passerade en klädaffär. I affärens mitt stod Moooi-Horse lamp som är designad av de svenska tjejerna i Front design. Undrar om den var äkta, eller ett plagiat, ser han inte väldigt blank ut?

Vi blev klara tidigare än väntat, så på fredagen, innan vi skulle åka hem, tog Chris med oss till bergen, norr om Kuala Lumpur. För att komma till toppen fick man åka en lång kabinbana över den täta djungeln.

Uppe i bergen var klimatet skönare och svalare, ungefär som svenskt högsommarväder. Hit reser turister och välbärgade Kuala-Lumpurbor. Allt var snyggt och välordnat. Titta bara på de fantastiska “ananas-växterna”.

Här kunde man till och med få uppleva Europeisk vinter. Exklusivt!

Kollage 3 - My-resa 2

I den här affären fanns alla sorters torkad frukt man kan tänka sig! Det var fritt fram att smaka och jag vågade mig på några okända varianter. -Gott!

Efter att ha fikat och sett oss omkring tog vi linbanan ner igen.

På kvällen anlände vi till KLIA – Kuala Lumpur International Airport. En byggnad med fantastiskt vacker takkonstuktion, ritad av  Kisho Kurokawa och invigd i juni 1998.

Hej då, Malaysia!

content-single.php - END